Кой е правилния хостинг провайдер в България?

by - 1:08:00 сл.об.


Както знаете, зад всеки успешен сайт стои хостинга, а той е едно от най-важните неща при поддръжката на вашия уеб сайт. Мнозина от вас сигурно са се чудили, как да изберат правилния хостинг ,когато създават уеб сайт, било то от seo гледна точка, бързина, цена или локация. За България, основните хостинг компании са 3: ICN, СуперХостинг и Хост България.

Защо да изберем ICN?

Наскоро се случи случка, която разочарова един мой клиент – хакерчета (било то деца и други) разбиха неговия Wordpress сайт, който изпълнява ролята на електронен магазин (Wordpress + Woocommerce). Това лично ми показа, че въпросната платформа не е добре защитена. Дори наскоро веднага след излизането на Wordpress 4.7 и 4.7.1 имаше информация за много голяма опасност от зловредна външна намеса. За моя радост съпорта от ICN реагира много бързо. Предоставиха ми актуален бекъп, за да възстановя сайта преди атаката. След това ми дадоха съвети за защита, така че да подсигурим сайта възможно най-добре.

Цените на ICN не са по-високи от тези на другите хостинг провайдери. Цените можете да ги сравните, явно това което ще получите е достатъчно за цената която искат. Поддръжката е сравнима с тази на СуперХостинг, и ако примерно имате комерсиален сайт който Ви носи по 100 лева на ден, представете си той да не работи часове без обяснение? Това няма да се случи, ако се доверите на някоя от големите фирми, предлагащи достъп като ICN, СуперХостинг и Хост България.

Защо да изберем Супер Хостинг?

Причините са много, но ще спомена само главните. Почти винаги има отстъпки (дори и да няма, има и съответните промо кодове). Друга причина е перфектното съотношение между цена и качество. Ако не ви харесва предлаганата услуга, до 30 дни можете да си искате парите обратно.

Интернет връзката която използват е една от най-добрите за България и с най-добра свързаност. За хората които обичат джунджуриите, Суперхостинг дават тениски и флашки към техните по-скъпи хостинг планове. Предлагат безплатни AdWords ваучери с всеки нов регистриран профил и хостинг акаунт. Блогът им се обновява ежеседмично и имат доста игри, чиито награди най-често са парични или билети за дадени събития.

Защо да изберем Хост България?

Въпросната хостинг фирма на пръв поглед може да изглежда по-малка от вече изброените, но това съвсем не е така. В компанията се хостват стотици хиляди корпоративни и лични сайтове. Лично аз имам предпочитания към ХостБългария, заради отличните цени и възможността в един акаунт да се качат няколко сайта на Addon /добавени/ домейни. Точната бройка е 15 сайта за един хостинг план и това е на цена само 5,70 лв/месечно.

За съжаление първите два компании, които споменахме прекратиха поддръжката на аддон домейни в евтиния си план. Ако искате да поддържате повече сайтове трябва да се бръкнете съответно:
11,75 лв/месечно за 50 аддон домейна в СуперХостинг
8,50 лв/месечно за 25 аддон сайта в ICN.BG

Хората доверили се на Хост България са хиляди, направили правилния избор, сега те знаят, че техния сайт е на сигурно място. Поръчвал съм хостинг услуги и от трите сайта, повярвайте ми, поръчките навсякъде минават гладко и бързо.

Така че въпрос на личен избор и предпочитания е на коя компания да се доверите, но няма да съжалявате която и от трите да изберете. Единствено обстойно прочетете всички сравнения между отделните планове за хостинг и изберете най-подходящия за вас. В момента са най-актуални SSD устройствата и те успешно заместват старите твърди дискове. Те са много по-бързи, почти в пъти. Така че е най-рентабилно да изберете така наречения ssd хостинг, особено ако имате онлайн магазин и най-малкото забавяне при отваряне на сайта може да доведе до загубени клиенти.

You May Also Like

0 коментара