Най-добри евтини модели лаптопи втора употреба

by - 10:08:00 пр.об.


В тази тема ще разгледаме заедно два от най-добрите евтини модела лаптопи втора употреба, които не само са качествени, но и разполагат със завидни технически параметри, за да можете да ги използвате за работа или за лични цели. Естествено за да бъдат евтини, те не притежават супер параметри, но само преди няколко години са били на нивото на мощните употребявани лаптопи към 2015-та година. Ще вметнем условието, че разглежданите бюджетни модели са под 400 лв и са подходящи при нормална домашна или офис употреба.

Lenovo T420

Първият модел е вече превърналия се в жива класика Lenovo T420 – истинска здрава и корава машина за почти всякакви работни дейности и забавления. Големия брат на всеизвестния T400, която разглеждаме ние от работи с двуядрен процесор Intel i5-2520M на тактова честота 2.5 Ghz, като така ще можете спокойно и без проблем да боравите с множество приложения едновременно. Видео картата при него е доста по-добрата Intel HD Graphics 3000. Тя е чудесно решение спрямо по-старото поколение вградени Intel видео карти. RAM паметта е цели 8 GB при това бързата DDR3 и може да се ъпгрейдва до 16 GB, в зависимост от вашите нужди и натоварващ софтуер.

Дисплеят от своя страна е с големина от 14,0 инча. Разделителната способност на екрана на този модел е равна на 1366×768 pixels, което е сравнително чудесен показател, имайки предвид изключително атрактивната цена на продукта във фирмите за употребявана техника. Естествено дисплея показва чудесни и красиви цветове, макар и да не са 16 милиона цвята. За наша и ваша радост LED backlight е матов, благодарение на технологията anti-glare.

Твърдия диск е достатъчно голям за непретенциозни потребители, като може да варира. В разглеждания модел е с предостатъчен обем от 250 GB SATA. Естествено може да го надградите с по-голям или да го замените напълно с по-бързо SSD устройство, както направих аз. Ако замените HDD със SSD разликата в производителността и бързината на лаптопа се увеличава чувствително и ще останете много приятно изненадани. Гарантирам ви, че ще се влюбите в своя Lenovo T420 втора ръка.

Вградена камера в този модел няма. Ако желаете трябва да добавите външна камера с микрофон, като така спокойно ще можете да провеждате видео разговори с вашите близки и приятели с отлично качество на изображението.

Друго предимство на Lenovo T420 е наличието на 4 USB изхода по периферията на корпуса. Един от тях е зареждащ външни устройства, дори когато мобилния компютър е изключен. Нарича се Powered USB. Освен това, този качествен и бюджетен модел лаптоп втора употреба може да работи под операционната система Windows 7, а защо не дори 8.1 или 10 или безплатната алтернатива Lunix.

Цената на конкретния модел употребяван лаптоп Lenovo T420 е 395 лв. и го намерихме за продан в една софийска фирма за лаптопи секънд хенд - Интерсервиз-20. Наистина чудесна покупка, а защо не и инвестиция с която да работите.

Dell Latitude Е5430

Следващият безспорен лидер от колекцията на евтините употребявани лаптопи и технологии носи името Dell Latitude Е5430.

Тук разглеждания модел има Intel i3-3120M процесор на същата честота 2.5 GHz. Количеството RAM памет е наполовина спрямо преди това разглеждания лаптоп, а именно 4 GB DDR3/1600Mhz.

Видео картата, с която работи тази умна машинка е още по-добра и производителна Intel HD Graphics 4000.

Размерът на дисплея на Dell Latitude Е5430 е равен на 14 инча, а резолюцията на екрана е същата като тази на T420 1366×768. Latitude е оборудван с LED Anti-glare Display и чудесна матрица.

В разглеждания тук конкретен модел твърдия диск е заменен с бързо SSD устройство 128 GB. Като естествено всичко, което казахме за надграждането с по-голям диск или замяната с по-голямо SSD устройство е валидно и при модела на DELL.

Както и предният модел, така и този може да работите с каквато решите операционна система. Или казано с други думи лаптопа Е5430 може да се задвижва, както от безплатната операционна система Lunix, така и от Windows 7 и дори Windows 8.1 или 10.

Ако вие сте се насочили към едни от първенците сред нискобюджетните модели лаптопи втора употреба, тогава за вас най-доброто място за тяхната покупка остава Интерсервиз-20 и техния бутик за употребявана но качествена техника от елитни марки и модели.

В сайта ще можете да намерите и други оферти на лаптопи от елитен клас и супер добри параметри, така че откъм богат избор няма да сте лишени. Ако решите естествено може да се насочите и към покупка на употребяван копютър с монитор и дори принтер втора ръка. По този начин с малко пари ще може да оборудвате своя офис или работен кабинет.

You May Also Like

0 коментара