Южно Черноморие - на хотел в Китен.

by - 3:03:00 сл.об.

Българското Южно Черноморие е любимо място за всички българи, решили отрано да се отдадат на вълнуващи плажни преживявания, красива природа и хубави емоции. По-високите температури, с които се отличава региона, привличат плажуващите още преди началото на летния сезон и дълго след неговия край. Това определя и огромното разнообразие от атракции, хотели, вили и къщи за гости, където всеки има възможността да прекара една незабравима и позитивна ваканция.


Освен с топлия си климат, Южното Черноморие привлича ежегодно десетки хиляди гости и със своите обширни и дълги плажове. Условно, то започва от точката, в която Стара планина се спуска в Черно море – нос Емине. По него са разположени някои от най-красивите плажове в България: Иракли (любимо място за любителите на девствените и незастроени плажни площи), Оазис – край с. Лозенец (един от най-модерните и луксозни южни плажове) и Дюни (друг луксозен плаж, съчетал в себе си красотата и уюта на заобикалящата го природа).

По южното ни крайбрежие са разположени и множество курортни комплекси, в които всеки може да намери най-подходящото за себе си място: от по-натоварените - Созопол, Слънчев бряг, Приморско - до по-малките и спокойни селища като Равда, Резово и Синеморец.

Любимо място на много българи и чуждестранни посетители е красивият град Китен. Разположен на малък полуостров, Китен привлича своите гости не само с чистите си плажове и морска вода, но и с прекрасната си странджанска природа. Съчетанието на гористите разклонения на планината Странджа и живописната плажна ивица създават уникално усещане за спокойствие и уют. Според каталога с хотели на www.rooms.bg в Китен има над 40 хотела, без да броим къмпингите, бунгалата, къщите за гости и малките семейни хотели. Само последните наброяват повече от 70, а къщите за гости са повече от 50. Така че пред вас се простират безкрай много възможности за резервация. Но ако все пак сте традиционалист вижте всички хотели в Китен тук: https://www.rooms.bg/hotel-kiten.html

Курорта разполага с два основни плажа: Атлиман (на север) и Урдовиза (на юг). Множеството от хотели в Китен са разположени именно близо до тях, за да осигурят пряк и близък достъп до морето, плажа и сините вълни. Особеностите на релефа и климатичните условия допринасят за спокойните морски води край градчето. В Китен са разположени и живописните заливи Караагач и Атлиман, които са сред любимите места на много посетители по Черноморието.
В непосредствена близост до Китен се намира един от най-големите природни паркове в България - „Странджа”. В него е запазена огромна част от уникалната растителност в региона. Също в близост до Китен е разположен и друг природен парк – „Ропотамо”, който се отличава с изключително живописна природа и скални образувания.

Ако желаете да съчетаете своята почивка и с приятна морска разходка, може да се възползвате от възможностите, които предлага малкото пристанище в града. От него може да вземете корабче и да отскочите до някои от близките съседни курортни комплекси, като например Приморско, Лозенец или Ахтопол.

Днес Китен кипи от живот и хотелите с отворени ръце посрещат своите летни гости. Както и в много от останалите курорти по Черноморието, и тук може да се отбележи, че за скука време няма! Атракции, заведения, магазини, дискотеки, плажове, разходки, природни и национални забележителности и добро настроение ще ви съпътстват по всяко време от престоя ви и ще ви очароват със своята непринуденост, позитивност и красота. Със своето непринудено и уютно или елитно и луксозно настаняване Хотелите в Китен ще допринесат за вашата идеална морска ваканция.

Ако все още не сте имали възможност да го направите, започнете да опознавате едно по едно прекрасните кътчета по българското Южно Черноморие. Те не са никак малко и всяко едно от тях има с какво да ви изненада и вдъхнови. А гостоприемността, с която ще ви посрещнат навсякъде, ще ви накара да се връщате отново и отново, за да вкусите от красотата и топлотата на тази южна част на България и най-вече Китен.

You May Also Like

0 коментара