Бургас – идеален за почивка и бизнес пътуване

by - 5:44:00 сл.об.

Голяма част от туристите, които отсядат в Бургас споделят, че само за няколко години намират града много променен в положителен аспект. Действително Бургас става все по-обновен и атрактивен европейски град, който живее в своя ритъм и носи своята специфична атмосфера, която кара гостите на града винаги да се завръщат.


Туристи, командировани служители, хора на изкуството, спортисти, това са част от посетителите на хотелите в Бургас.

Ако вашето пътуване е с цел да съчетаете полезното с приятното и виждате бизнес възможности в морския град, не се колебайте да съберете багажа си и да си запазите хубав хотел в града. Това може да направите, благодарение на някой каталог с хотели като този на Rooms.bg

Настаняването на хотели в Бургас е заради локацията, а те са предимно в центъра, където се намират всички административни сгради, сградата на общината, банковите учреждения и повечето по-популярни магазини на световните марки.

По-евтините възможности за настаняване са в отдалечени хотели в покрайнините на града, което е свързано с известни неудобства, особено ако не пътувате с личен автомобил. Но ако говорим за семейна ваканция то със сигурност ще бъдете със собствения са автомобил и тогава по-отдалечените хотели от центъра не би трябвало да ви притесняват. Дори напротив. Спокойствието и простора на крайните квартали и достъпа да всички близки курорти ще бъде предимство за вас. Много по-лесно за вас ще бъде да избръмчите на север до Поморие, Несебър или дори Слънчев бряг или на юг до Созопол, Приморско и Китен.

Наскоро обновиха напълно автобусните и тролейбусни линии, така че ако разчитате да се предвижвате с градския транспорт, е добре да се заинтересувате от различните линии, новото разписание и спирките.
Все пак, ако ви се наложи да хванете влак, отделете си поне час за предвижване от едната част на града до другата, където се намира жп гарата, защото това ще ви отнеме поне 30 минути с автобус.
Хотели в Бургас са подходящи както за бизнес пътуване, така и за семейна почивка.

С отсядане в хотелче в близост до морето и центъра вие печелите време за предвижване, близост до всичко важно, от което имате нужда по време на ваканцията си и повече възможности за забавления, почивка и събиране на слънчеви лъчи.
В града почти всяка вечер се случва нещо интересно, включително напълно безплатни културни събития, особено в обновения културен център „Казиното“, намиращо се в Морската градина.
Ресторантите в града са изцяло ориентирани към най-търсената храна във всяко крайморско градче – рибата.

Разбира се, ако не сте почитатели на подобни ястия, можете да посетите китайски, индийски и руски ресторанти в
Бургас. Тук живеят хиляди руски и украински граждани, така че града притежава изцяло руски магазини и ресторанти, които предлагат руски специалитети и музика.

You May Also Like

0 коментара